M. R. Štefánika 69
934 01 Levice

obchod@prapex.sk
Neváhajte nám napísať

+421 902 223 999
Máte otázky?

Vitajte v teple vášho domova

Okrem toho vám vieme ušetriť až cez 1 000 eur použitím technológie inštalácie bez systémovej dosky.

Prečítajte si viac o tom, prečo je podlahové kúrenie tou najlepšou voľbou pre váš domov i vašu peňaženku a ako vám môžeme pomôcť dosiahnuť maximálne pohodlie s minimálnymi nákladmi.

Rovnomerné rozloženie tepla

Jednou z najväčších výhod podlahového kúrenia je jeho schopnosť rovnomerne rozložiť teplo po celej miestnosti. Na rozdiel od tradičných radiátorov, ktoré vytvárajú teplotné zóny s výraznými rozdielmi, podlahové kúrenie zabezpečuje, že každá časť miestnosti je príjemne teplá. Teplá voda alebo elektrické káble prechádzajú pod podlahou, čo umožňuje teplu stúpať rovnomerne, čím vytvára komfortné prostredie bez studených miest.

Nízke náklady

Vďaka svojej energetickej účinnosti podlahové kúrenie znižuje celkové náklady na vykurovanie. Pracuje pri nižších teplotách a efektívnejšie využíva energiu, čo vedie k nižším účtom za energiu. Táto úspora nákladov je významnou výhodou, ktorá prináša finančné úspory.

Dlhá životnosť a bezúdržbový systém

Správne nainštalované podlahové kúrenie má dlhú životnosť a vyžaduje minimálnu až žiadni údržbu. Systémy sú navrhnuté tak, aby vydržali desaťročia, čím sa stávajú dlhodobou investíciou do vášho domova. Žiadna potreba údržby rovná sa menej starostí a viac času na užívanie si pohodlia.

Energetická účinnosť

Tento systém je energeticky úspornejší, pretože pracuje pri nižších teplotách ako tradičné radiátory. Rovnomerné rozloženie tepla umožňuje vykurovať miestnosti efektívnejšie, čo znižuje spotrebu energie a tým aj vaše náklady na vykurovanie. Vďaka tomu je podlahové kúrenie nielen ekologickým, ale aj ekonomickým riešením pre váš domov.

Vyšší komfort

Teplo sálajúce z podlahy je príjemnejšie a prirodzenejšie, čo prispieva k celkovému komfortu v miestnosti. Vďaka eliminácii chladných miest a vytvoreniu rovnomerne teplého prostredia pocítite mágiu tepla domova v každom jednom zákutí. Plus bez pocitu studených nôh môžete doma pohodlne relaxovať naboso a užívať si príjemnú klímu po celý rok.

Zdravšie prostredie

Podlahové kúrenie prispieva k zdravšiemu prostrediu tým, že znižuje cirkuláciu prachu a alergénov v miestnosti. Na rozdiel od radiátorov a klimatizácií, ktoré víria prach a vysušujú vzduch, podlahové kúrenie udržuje vzduch čistejší a optimálne vlhký, čo ho robí ideálnym pre alergikov a astmatikov. Takto viete zlepšiť kvalitu vzduchu vo svojom dome a vytvoriť zdravšie prostredie pre celú rodinu.

Kúrenie v zime a chladenie v lete

Azda jednou z najvýznamnejších výhod tohto spôsobu kúrenia je jeho schopnosť poskytovať komfort nielen v zime, ale aj v lete. Okrem toho, že v zimných mesiacoch systém efektívne ohrieva miestnosti rovnomerným sálaním tepla z podlahy, v lete vie byť systém použitý na chladenie. Vtedy sa do rúrok namiesto teplej vody púšťa studená, čo prirodzene ochladzuje prostredie. Ušetríte tak nielen náklady na klimatizáciu, ale zároveň bude celý priestor rovnomerne ochladený bez toho, aby na vás fúkalo. Tento dvojúčelový systém tak zabezpečuje celoročný komfort, udržujúc váš domov príjemne teplý počas zimy a príjemne chladný počas horúcich letných dní. To sa však dá dosiahnuť len vtedy, ak je zdrojom tepla tepelné čerpadlo s možnosťou chladenia.

Bezpečnosť

Podlahové vykurovanie je bezpečnejšie nielen preto, že je zabudované pod podlahou a eliminuje riziko popálenia sa o horúci povrch (ako pri klasických radiátoroch), ale nepotrebuje ani takú vysokú teplotu vykurovacieho média ako radiátory. Tento systém je ideálny pre domácnosti s deťmi a domácimi zvieratami, pretože neobsahuje žiadne viditeľné vykurovacie prvky, ktoré by mohli spôsobiť úrazy.

Estetický priestor

Bez radiátorov získavate viac voľného priestoru a môžete lepšie navrhnúť interiér podľa svojich predstáv. Podlahové kúrenie je skryté pod podlahou, čo znamená, že nebudete mať žiadne viditeľné vykurovacie prvky, ktoré by obmedzovali dizajn vášho domova. To vám umožňuje využiť každý centimeter miestnosti efektívnejšie a vytvoriť čistý a moderný vzhľad.

Kompatibilita s rôznymi podlahovými krytinami

Podlahové kúrenie je kompatibilné s rôznymi typmi podlahových krytín, vrátane dlažby, dreva, laminátu a kobercov. Tento systém vám poskytuje flexibilitu pri výbere podlahy, ktorá najlepšie vyhovuje vášmu štýlu a potrebám. Bez ohľadu na to, akú podlahovú krytinu si zvolíte, môžete si byť istí, že podlahové kúrenie bude fungovať efektívne a spoľahlivo.

Rýchla reakcia na zmeny teplôt

Podlahové kúrenie sa rýchlo zohrieva a rovnomerne reaguje na zmeny teploty. Tento systém dokáže rýchlo zabezpečiť požadovanú teplotu v miestnosti, čo znamená, že nebudete musieť čakať dlho, kým sa váš domov príjemne zahreje. Rovnomerná reakcia tiež prispieva k celkovému komfortu, keďže je teplota stabilná a príjemná.

Inštalácia na systémovú dosku

Pri tomto type inštalácie podlahového kúrenia sa využívajú špeciálne dosky, ktoré zabezpečujú rýchlejšiu a efektívnejšiu inštaláciu. Tento spôsob inštalácie ponúka niekoľko výhod:

1. Časová efektivita

Špeciálny dizajn systémových dosiek s integrovanými drážkami a úchytmi umožňuje rýchlu a presnú montáž rúrok. Tento prístup znižuje počet potrebných krokov na prípravu podkladu a eliminuje potrebu dodatočných izolačných materiálov. Dosky poskytujú pevný a rovný povrch pre kladenie rúrok, čím zjednodušujú celý proces montáže. To znižuje riziko chýb a zabezpečuje kvalitnejší výsledok. Uprednostňovanie systémových dosiek tak umožňuje rýchlejšiu realizáciu projektov a minimalizuje čas narušenia domácnosti stavebnými prácami.

2. Lepšia izolácia

Systémové dosky často obsahujú integrovanú izolačnú vrstvu, ktorá znižuje tepelné straty a zabezpečuje rovnomerné rozloženie tepla po celej podlahe. Táto efektívna izolácia minimalizuje únik tepla do podkladu, čo vedie k nižším nákladom na vykurovanie a rýchlejšiemu zahrievaniu miestností. Výsledkom je teplejšia podlaha na dotyk a celkovo vyšší komfort pre obyvateľov, spolu s dlhodobou úsporou energie a finančných prostriedkov.

3. Stabilita a bezpečnosť

Pevný a rovný povrch systémových dosiek zabezpečuje, že sú presne a pevne uložené, čím sa minimalizuje riziko ich pohybu alebo poškodenia. Toto stabilné upevnenie prispieva k dlhodobej spoľahlivosti a životnosti vykurovacieho systému, znižuje pravdepodobnosť únikov alebo porúch a zabezpečuje bezpečnú prevádzku bez nutnosti častých opráv. Navyše, kvalitné systémové dosky sú vyrobené z materiálov, ktoré odolávajú vlhkosti a mechanickému poškodeniu, čím zvyšujú celkovú bezpečnosť a trvanlivosť podlahového kúrenia.

Inštalácia bez systémovej dosky

Naša spoločnosť ponúka inštaláciu podlahového kúrenia aj bez použitia systémovej dosky. Tento prístup nielenže zachováva všetky výhody podlahového kúrenia, ale tiež výrazne znižuje náklady na inštaláciu. Použitím tejto metódy môžeme ušetriť našim zákazníkom nemalú čiastku peňazí, čím robíme podlahové kúrenie dostupnejším pre širšiu verejnosť.

Výhody spojenia tepelného čerpadla a podlahového kúrenia 

Kombinácia tepelného čerpadla a podlahového kúrenia predstavuje moderné a energeticky účinné riešenie pre váš domov. Toto spojenie prináša niekoľko výhod:

Ekologické riešenie

Tepelné čerpadlo využíva obnoviteľné zdroje energie, ako je vzduch, voda alebo zem, na výrobu tepla. V kombinácii s podlahovým kúrením, ktoré pracuje pri nižších teplotách, dosahuje tento systém vysokú energetickú účinnosť a nižšie prevádzkové náklady. Táto kombinácia tiež znižuje emisie skleníkových plynov, čo prispieva k ochrane životného prostredia. Využívaním obnoviteľných zdrojov energie znižujete svoju uhlíkovú stopu.

Nízke prevádzkové náklady

Vďaka nízkym teplotám potrebným pre podlahové kúrenie a efektívnemu využívaniu energie tepelným čerpadlom sa výrazne znižujú náklady na vykurovanie. Tento systém je šetrný k vašej peňaženke a zároveň k životnému prostrediu.

Celoročný komfort

Tepelné čerpadlo môže poskytovať nielen teplo v zime, ale aj chladenie v lete. Podlahové kúrenie tak môže fungovať aj ako podlahové chladenie, čím zabezpečuje príjemnú klímu vo vašom domove počas celého roka. Rovnomerné rozloženie tepla v miestnosti taktiež zvyšuje komfort bývania. V kombinácii s tepelným čerpadlom, ktoré poskytuje stabilné a spoľahlivé vykurovanie, bude váš domov vždy príjemne teplý.

Dlhá životnosť a minimálna údržba

Oba systémy sú navrhnuté na dlhodobé používanie s minimálnymi požiadavkami na údržbu. Investícia do tepelného čerpadla a podlahového kúrenia sa vám vráti v podobe dlhoročného spoľahlivého fungovania.